Het Team


Lars Mak

In 2012 ben ik afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium, richting Muziektheater. Tijdens mijn 4e jaar op deze opleiding heb ik stage gelopen bij Theater Terra door de hoofdrol te vertolken in de kindermusical Spuit Elf (Eric-Jan Lens). Daarna was ik te zien in Heartbrekers (Aike Dirkzwager); een nieuwe muziektheatervoorstelling met muziek van JacobTV. Naast mijn studie heb ik mij verdiept in verschillende zangtechnieken door o.a. cursussen te volgen in het EVT model (Estill Voice Training) bij Anne-Marie Speed (Estill Voice Training, Royal Academy of Music in London).

In 2012 en 2013 was ik te zien in de musical Soldaat van Oranje (NEW productions, Theu Boermans) als Understudy voor de hoofdrol Erik Hazelhoff Roelfzema, die ik met regelmaat heb mogen spelen. Van maart 2014 tot en met mei 2015 was ik werkzaam als Puppeteer in het theaterspektakel WarHorse (Joop van den Ende Theaterproducties, Drew Barr)In oktober 2016 speelde ik Benjamin Coffin III (Benny) in RENT (Atelier DeLaMar, Daniel Cohen).

Ik opende Stemstudio Lars Mak in juni 2015, en in juli 2017 heb ik de Master Muziektheater voltooid op het Conservatorium in Arnhem, waarbij ik lessen volgde op zowel ArtEZ als in Londen bij Anne-Marie Speed. Daarbij gaf ik – als onderdeel van de studie – zangles op de gelijknamige bacheloropleiding. Naast studio en studie, ben ik regelmatig te zien in jeugdtheatervoorstellingen, zoals in minishows van Woezel & Pip, en spreek ik Nederlandse stemmen in voor commercials en verschillende Disney series.

Vanaf augustus 2017 ben ik wederom te zien in de musical Soldaat van Oranje, ditmaal in de rol van Anton Rover.

Vanaf november 2018: Michelle Smit

De Stemstudio groeit! Vanwege het grote aantal aanvragen komt  Michelle Smit vanaf november 2018 op maandagen zanglessen geven! In 2015 is zij afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium, richting Muziektheater. Na deze opleiding speelde ze in o.a. Hotel de Grote L (Homemade Productions), De Witt of Oranje (Tafel van Vijf) en in Toms Magische Speelgoedwinkel (I&L Entertainment) waar ze komend seizoen nogmaals in te zien is. Ook is ze sinds 2017 actief in de wereld van nasynchronisatie. Zo is ze te horen in o.a. The Littlest Pet Shop a World of our Own en The Who was? Show (Netflix).
 
Naast de producties die ze heeft gespeeld en haar werk in nasynchronisatie heeft ze zich veel verdiept in zangtechniek door workshops te volgen bij o.a. Willemijn Verkaik en Natalie Weiss, maar vooral door verschillende cursussen  in het EVT model (Estill Voice Training) te volgen bij Anne-Marie Speed (Estill Voice Training, Royal Academy of Music in London). Deze zangtechniek is dan ook de basis van waaruit ze werkt in haar zanglessen.
Lars is een aardige en vrolijke jongen en een zeer talentvolle zanger / zangcoach. Vooral de techniek achter het zingen heb ik mogen ontdekken. De oefeningen die hij hiervoor gebruikt zijn (vooral in het begin) raar, maar het werkt echt! Door deze oefeningen en de ontvangen tips is mijn ruimte om te leren eindeloos! Alle lessen die ik tot nu toe heb gevolgd, waren zeer prettig. Vooral het zingen in de nieuwe studio onder begeleiding van een mooie vleugel is echt top!
- Tibor Tankink (27)
Na zo’n 3 maanden zangles bij Lars, ben ik vorig jaar aangenomen op de vooropleiding zang van het Conservatorium! Wat ik fijn vind aan de lessen is dat er altijd wordt uitgelegd wat er nou precies gebeurd in je lichaam. Zo heb je dus een beter idee van wat je aan het doen bent en krijg je sneller en makkelijker het juiste gevoel te pakken. Ik merkte al heel snel vooruitgang. Lars zijn enthousiasme en de fijne locatie van de studio maakt het een hele fijne plek om zangles te krijgen!
- Tom Bruins (18) Zanger Retro Society, Vooropleiding Conservatorium
Ik ken Lars als een energieke, enthousiaste, gedreven, maar bovenal heel positief ingestelde zangdocent. Hij geeft je zelfvertrouwen, maar laat je hard werken en haalt zo het beste uit jezelf naar boven. Lars staat nog vollop in de praktijk - ik heb met hem samen gewerkt bij de musical Soldaat van Oranje - en zo weet hij wat er op dit moment hip and happening is, en kan hij je door zijn specifieke ervaring zowel zangtechnisch als interpretatief helpen. Voor zangles ben je bij Lars in heel goede handen!
- Daan Smits (25), Zanger/Acteur, mede-oprichter Universal Voice System
Ik heb ruim een jaar les gehad van Lars en ik heb ontzettend veel geleerd! Lars werkt nooit vanuit één specifieke stijl, maar probeert zo veelzijdig mogelijk te zijn zodat je heel veel variatie in sound leert maken. Hij geeft iedereen echt zangles op maat en legt alles uit, op een manier die jou aanspreekt. De nieuwe studio is ook te gek, want je hebt er goed de ruimte en het ligt vrij centraal in Arnhem. Bovendien is de les altijd heel gezellig!
- Nikki Vos (24), Conservatorium Student
Als saxofonist ondervond ik stemproblemen wanneer ik ging zingen. Na een optreden had ik vaak last van mijn stem. Met Lars heb ik gewerkt aan een gezonde stemtechniek. Na een aantal lessen begon ik mijn stem beter onder controle te krijgen en het lukte al snel een avond te zingen zonder enige last. Lars werkt efficiënt en snel, maar schuwt een plan voor de lange termijn niet. Als ingenieur waardeer ik zijn technische invalshoek en ik maak graag gebruik van zijn expertise op het gebied van liedtekstbehandeling. Het is heel leuk om op die manier de verdieping te zoeken!
- Ben Kleiss (53)
Lars weet je goed op je gemak te stellen en leert je je stem veel beter te beheersen. Daarbij legt hij goed uit wat er gebeurt in je lichaam, zodat je precies weet hoe je hier gebruik van kunt maken tijdens het zingen. Naast dat het altijd erg gezellig is in de les, waardeer ik Lars' gedrevenheid enorm. Lastige nummers die ik zelf niet onder de knie krijg weet hij zo te behandelen dat ze aan het eind van de les wel lukken. Lars heeft mij vertrouwen gegeven en mij veel bijgeleerd waardoor ik nu als leadzangeres bij een coverband op grote podia mag shinen!
- Nicole Wenting (30), Zangeres Partyband The Raise
Alle vragen omtrent zang en stembeheersing kan je aan Lars stellen. Hij geeft duidelijk antwoord, maar hij gaat ook direct met je aan de slag en zorgt dat je het meeste uit je muzikaliteit en stem haalt. In mijn tijd bij Lars heb ik veel over harmonie en stembeheersing geleerd, en hij heeft mij erg geholpen bij het voorbereiden van audities. Daar heb ik onwijs veel aan gehad!
- Damian van Haperen (20)
I have joint the classes of Lars simply because I love music. I have no musical education but I hoped that I could learn the basis, believing that singing is not only having a talent but also knowing technique and practicing.
The singing lessons with Lars were exactly what I was looking for. Thanks to the right exercises and the guidance of Lars I’ve heard sounds & voice coming out from my throat, which I have not ever imagined being capable of. Even after long working day I was energized to drive from Wageningen simply because, despite of his young age, Lars is really good in tutoring and very pleasant to work with.
I moved away, but miss this classes a lot!
- Dominika Dankbaar (37)
Lars zorgt er met zijn enthousiasme voor dat ik me snel op mijn gemak voel in zijn lessen. Hij hoort direct wat er nodig is om mijn stem te verbeteren en weet dit inzichtelijk te maken door het me in mijn lijf te laten voelen of door het bijvoorbeeld uit te tekenen op papier. Dankzij de lessen ben ik me veel meer bewust van de mogelijkheden van mijn stem, heb ik meer beheersing en heb ik het vertrouwen gekregen om auditie te doen voor de deeltijd musicalopleiding aan de MusicAllFactory in Tilburg. Lars heeft me hierbij enorm geholpen; hij gaf me praktische tips voor auditeren en hielp me om me vertrouwd te voelen met mijn auditienummer. Met succes: Momenteel zit ik in het eerste jaar van de MusicAllFactory!
- Lennart Pluim (28), Student MusicAllFactory